אתם שואלים על שוקולד, המומחים שלנו עונים - טסה שוקולד

Welcome to tasa.co.il

וואטסאפ
דף הבית   >   חדשות ומאמרים   >   אתם שואלים על שוקולד, המומחים שלנו עונים

אתם שואלים על שוקולד, המומחים שלנו עונים

שוקולד - שאלות ותשובות

 

שוקולד הוא מרכיב חשוב בחיינו, בתרבות הקולינרית ובתרבות הפנאי שלנו, והראייה לכך – הרשת מלאה שאלות גולשים בנוגע אליו. אספנו כמה שאלות חשובות וביקשנו מן המומחים לשוקולד שלנו לענות עליהן. הנה תשובותיהם:

האם שוקולד משפר את יכולת החשיבה?

מחקר שנערך ברומא, איטליה, מצא כי קיים קשר ישיר בין צריכת שוקולד, ובעיקר המרכיב פלאבונול הנמצא בו, לבין שיפור בתפקוד קוגניטיבי של המוח. השיפור בולט במיוחד אצל אנשים הסובלים מחוסר שינה או ממגבלות קוגניטיביות כלשהן, ונכון במיוחד כשמדובר על שוקולד מריר. שוקולד מריר בעל אחוזי מוצקי קקאו של 60% ומעלה מעלה את התפוקה והריכוז שלכם למשך שעה קלה גם באמצעות האצת קצב פעימות הלב, הגברת העירנות והקשב. החוקרים הציעו מספר סיבות אפשריות לממצאים, כמו העובדה שהפלבונואידים שבשוקולד נוטים להצטבר באזור במוח המעורב בזכרון ולמידה. שוקולד מריר מכיל קפאין, מאיץ תפקודי מוח ידוע אשר בכמויות קטנות משפר ריכוז, מצב רוח וזכרון. הוא גם מקל על סטרס ומפחית תחושת לחץ. אפילו הרחה של קקאו יכולה להאט את גלי המוח וליצור תחושה של רוגע. במחקר אחר מ-2009 נמצא כי אכילה של 10 גרם שוקולד מדי יום במשך כשבועיים מפחיתה את רמות הורמון הסטרס קורטיזול בגוף ומעלה את רמות הורמוני האנדורפין והסרוטונין במוח, מה שמסייע לתחושת רוגע ומשפר את מצב הרוח.

מדוע לכלבים אסור לאכול שוקולד ומה כדאי לי לעשות אם הכלב שלי אכל שוקולד?

שוקולד רעיל לכלבים מכיוון שהוא מכיל חומר כימי בשם תיאוברומין, וגם, כאמור, קפאין. גופם של הכלבים אינו יכול לעכל ולעבד חומרים אלה, ולכן הם עלולים לפתח סימפטומים קשים בעקבות אכילת שוקולד. בעקבות פגיעה במעיים, בלב, בכליות ובמערכת העצבים המרכזית של הכלב, הוא עלול להקיא ולשלשל, להראות סימנים של חוסר מנוחה והיפראקטיביות, לסבול מהתכווצויות שרירים לא רצוניות ונשימה מהירה, ולעיתים אף מהתקף לב או שבץ. חומרת המצב תלויה בכמות השוקולד שהכלב צרך. כדאי להגיע עם הכלב אל הוטרינר בהקדם האפשרי לאחר צריכת השוקולד כדי שהרופא יספיק לגרום להקאת השוקולד לפני שהחומרים המזיקים יספיקו להגיע לדמו של הכלב. במקרים רבים יינתן לכלב גם עירוי נוזלים כדי לדלל את האפקטים הצפויים של השוקולד והכלב יושאר לאשפוז וביקורת כדי לוודא שמצבו אינו מתדרדר. לעולם אל תשאירו שוקולד בהישג "ידו" של כלבכם. דאגו שכל השוקולד בבית יהיה מאוחסן בארון סגור, רצוי בגובה.

מדוע שוקולד הופך ללבן עם הזמן?

שוקולד שמתיישן מפתח לעיתים שכבה חיצונית לבנבנה. שוקולד מכיל חמאת קקאו, הנוטה עם הזמן לזלוג ולהתגבש על פני השטח של השוקולד כאשר השוקולד לא טומפרר כראוי בתהליך הכנתו או כאשר השוקולד מאוחסן בתנאי טמפרטורה ולחות בלתי מתאימים וקיצוניים. סיבה נוספת להיווצרות שכבה לבנה על פני השטח החיצוניים של השוקולד היא לחות שבאה במגע עם הסוכר שבשוקולד, הגורמת לגבישי השוקולד להתאדות ולהותיר מראה מאובק על גבי הממתק. בכל מקרה, שוקולד שמופיעה עליו שכבה לבנה עדיין ראוי למאכל ואינו מסוכן לצריכה, אך סביר להניח שטעמו ומרקמו נפגמו ולכן אפשר אך לא כדאי לצרוך אותו. כדי לעכב את התופעה על שוקולד שרכשתם וודאו שהוא מאוחסן בטמפרטורה מתונה של בסביבות 22-24 מעלות, ובמקום יבש ככל האפשר (ולכן מקרר אינו מקום מתאים לאחסון שוקולד). רצוי לצרוך את השוקולד בתוך מספר חודשים מן הרכישה לכל היותר ולא להותירו שנים באחסון.

מדוע אני חשה דחף לאכול שוקולד דווקא בזמן המחזור החודשי?

תופעת החשק המוגבר לשוקולד בזמן המחזור מוכרת ונפוצה מאד. בתחילת תקופת המחזור החודשי, הורמוני האסטרוגן והפרוגסטרון יורדים לרמה הנמוכה ביותר בחודש, וכך גם הורמון הסרוטונין שכאמור מסייע לתחושת רוגע ואושר. בו זמנית, מופרש בגופך הורמון הסטרס, קורטיזול, ברמה גבוהה יותר מן הרגיל. תופעות אלו גורמות לשינויים (בדרך כלל לרעה) במצב רוחך, לעלייה ברמת הדחק והלחץ שאת חשה ולהגברת תחושות רעב לאורך היום והלילה. אצל נשים רבות מופיע בתקופה זו של החודש חשק עז לשוקולד, כנראה בשל העובדה שהוא גורם להפרשה מוגברת של סרוטונין במוח ולכן גם לשיפור במצב הרוח. למעשה מדובר במה שמכונה בשפה המקצועית – self-medication, תופעה המוגדרת בוויקיפדיה כ"התנהגות אנושית שבה אדם עושה שימוש בחומר או בהשפעה חיצונית (אֶקְסוֹגֶנִית) כלשהי, מתוך מטרה לטפל בתחלואה גופנית או נפשית שהוא סובל ממנה, בכוחות עצמו ללא ייעוץ או מעקב רפואי." זוהי תופעה שעלולה להיות מסוכנת במקרים מסויימים, אך במקרה זה אינה מסוכנת כלל, ולא יקרה כלום אם תרשי לעצמך לצרוך קצת יותר שוקולד כשאת מרגישה צורך בכך.

 

Photo by Ekrulila from Pexels

lolypop
מותגים חמים שכולם אוהבים
  • שוקולד פררו רושה
  • שוקולד קינדר
  • שוקולד mm
  • עוגיות אוראו
  • שוקולד טורינו

אנחנו אוהבים לשמוע מכם

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה וגם סתם לשמוע מילה טובה

כתבו לנו

הכי מתוק באינסטגרם

@TASA.CANDY.HOUSE

חנות ממתקים

*9242

  טלפון רב קוי