עוגה מושלמת לאירוח והנאה
מתכון לעוגה יפה וחגיגית מושלמת לאירוח והנאה …..
מחפשים עוגת שוקולדית חגיגית וטעימה שכל האורחים יפלו מהרגלים שיראו אותה ? ינמסו מהתרגשות מהמרקם? ויעלפו מהטעם?
יש לנו עוגה מנצחת המשלבת בתוכה את מוצרי היבוא המעולים הטעימים שלנו כולם במחיר משטלם ובטעם אלוהי. שהכינה לנו הבלוגרית הפופולרית דורית מנו – טל אור, מהבלוג הידוע סוויט דוּלי – Sweet Dooly . העוגה מכילה שוקולד היידי במוס המוקצף למעלה ולצידו העוגיות המצופות בשוקולד של סדרת גולון o2.
שילוב מנצח וטעים שאי אפשר לעמוד בפניו! לרכישת המוצרים לעוגה הגיעו לחנויות הממתקים טסה שוקולד כל מוצרי האפיה במקום אחד !
עוגת מוס שוקולד חגיגית לחג
סוויט טיפ: העוגה מורכבת מעוגיות, מוס שוקולד וקצפת. נשתמש בשתי חבילות עוגיות.
שיכבה ראשונה – עוגיות מרוסקות ובחבילה השנייה נשתמש בעוגיות כעיטור מסביב לתבנית. את המוס נכין מ-2 שמנת מתוקה וכוס נוספת.
הקצפת שמעטרת את העוגה מעל מורכבת מ-1 שמנת מתוקה וכוס נוספת -יתרת השמנת המתוקה. לעיטור נשתמש בכדורי שוקולד קטנטנים.
מה צריך בשביל עוגת מוס שוקולד חגיגית לחג?
מכינים את העוגה בתבנית 22
2 חבילות מצופות שוקולד O2 GULLON
50 ג' חמאה בטמפרטורת החדר
4 שמנת מתוקה
200 ג' שוקולד HEIDI – צימוקים ואגוזים
100 ג' שוקולד HEIDI – מריר
5 כפיות סוכר
איך מכינים עוגת מוס שוקולד חגיגית לחג? ראשית מכינים את המוס:
שמים בסיר קטן 2 שמנת מתוקה עם כל שוקולדים ומתחילים לערבב על אש קטנה עד שהשוקולדים נמסים.
אין צורך להביא לרתיחה רק שהעיסה תהיה אחידה.
אפשר לשים השמנת והשוקולדים במיקרו ולחמם בפולסים קצרים עד שהנוזל אחיד.
ברגע שהכל נהפך לנוזל, להעביר את הסיר למקרר לפחות ל-4 שעות עד שיתקרר היטב.
הצימוקים והאגוזים יישארו שלמים והם יוסיפו טעם מופלא למוס. כאמור, בחבילות העוגיות נשתמש אחת לעיטור מסביב לתבנית והשניה לתחתית העוגה.חבילה אחת של העוגיות מרסקים במעבד מזון או עם פטיש בתוך שקית ניילון.
מוסיפים את החמאה לפירורי העוגיות ומערבבים הכל ביחד.
מרפדים את תחתית התבנית ומעט בצדדים עם פירורי העוגיות.
מסדרים את חבילת העוגיות השנייה מסביב לתבנית.
להוציא מהמקרר את נוזל השוקולד ולהעביר למיקסר ולהתחיל להקציף. לאט לאט להוסיף כוס נוספת של שמנת מתוקה ולהקציף עד לקבלת מוס. את המוס יש להעביר לתבנית עם פרורי העוגיות. כף אחרי כף בזהירות ובין העוגיות שעומדות מסביב למלא את התבנית במוס.
לשים את התבנית עם המוס במקרר שיתקרר עד שנכין את הקצפת. מקציפים שמנת מתוקה נוספת עם הכוס שנשארה מהקופסה הקודמת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.מוציאים מהמקרר ועם כף שמים הקצפת על המוס, גבעות גבעות. אין צורך בצנטרים, מיותר. הקצפת עושה את עבודת הרושם גם ככה.
לקרר לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה שהמרקמים יתמצקו.
כשפורסים אותה טעמי המוס מתערבבים עם העוגיות ועם הקצפת ואי אפשר להפסיק לאכול את העוגה.
חג שמח באהבה חנויות הממתקים טסה שוקולד ?