שוקולדים מיוחדים ומפתיעים – מה עוד נותר לגלות?
שוקולדים מיוחדים הם הכיף של אוהבי השוקולד, גם אם כולנו גדלנו על שוקולד פרה, ומתים על פסק זמן וטורטית. מצפרדעי השוקולד הנמכרות ברכבת המובילה להוגוורטס ועד לשוקולדים הנפלאים של ווילי וונקה, שוקולדים מיוחדים תמיד ריגשו אותנו והציתו את הדמיון. הנה כמה דוגמאות שכדאי להכיר:
שוקולדים מיוחדים בטעמם
מעבר לשוקולד הוורוד המיוחד שכולנו למדנו להכיר בשנים האחרונות, שוקולטיירים וחברות שוקולד בוטיק בכל העולם עומלים מדי יום על יצירת טעמי שוקולד חדשים שישעשעו ויפתיעו את הפה שלנו. לכן בכל יום יוצאים לשוק שוקולדים בטעמים שעדיין לא הכרנו וששווה לנסות. למשל, השף מארק אומונט יצר עבור חברת השוקולדים Goldbelly שוקולד מיוחד בעבודת יד בטעמים חדשים כגון זעפרן-דבש, טעם חריף-מקסיקני, טעם בננה-בוטנים, וקומארו – שעועית טונקה הגדלה בדרום אמריקה. טעם מפתיע במיוחד בסדרה הוא טעם משקה הקולה-דובדבן.
חברת השוקולטיירים andSons ייצרה השנה שוקולדים בטעמים נהדרים כגון בזיליקום-ליים ויוזו-וורבנה (לואיזה). חברת Seattle Chocolates הימרה על טעמים משוגעים כמו מנגו-פלנטיין (סוג של בננה), אדממה-מלח ים, תפוז-פלפל קאיין, מלח הימלאי-טופי ושוקולד עם שומשום קינואה פריך. כנראה שבאמת אין גבול ליצירתיות ששוקולד מצליח לחלץ ממומחי השוקולד מסביב לעולם. השוקולדים היקרים ביותר בעולם כוללים גם מרכיבים כגון קוויאר, כמהין ועלי זהב, ויכולים לעלות עד ל-$1000 ל-100 גרם.
שוקולדים מיוחדים באיכותם
שוקולטיירים וחברות שוקולד הגורמה בתחרות קשה על איכות השוקולדים שהם מייצרים. הם משתתפים בתחרויות עולמיות מדי שנה ומציגים בכל תחרות שוקולדים יותר ויותר איכותיים. כיצד בודקים את איכויות השוקולדים? ישנם קריטריונים רבים. לדוגמא, שוקולד המכיל שורה ארוכה של תוספים וחומרים נלווים אינו יכול להיחשב לאיכותי. שוקולד גורמה אמור להכיל אך ורק מרכיבים שאתם יכולים לזהות, מרכיבים טבעיים ולא מלאכותיים. היום מוקדשת תשומת לב גם לתוויות כגון "אורגני", "מהפולים לטבלת השוקולד" (bean to bar) ו"עבודת-יד". כל הנ"ל מעלות את רמת האיכות של השוקולדים. גם פולי הקקאו מהם עשויים השוקולדים נבדקים בקפידה על ידי השופטים בתחרויות, והם חייבים להיות טריים, מעצים וזנים איכותיים במיוחד, קטופים באופן ובזמנים מסויימים ומטופלים באופנים מסויימים.
מדדי איכות נוספים של שוקולדים קשורים למראה שלהם – השוקולד צריך להיראות חלק ואחיד, מבריק או מאט אך בכל מקרה לא עכור. בתוספות קישוטים לשוקולד יש להקפיד על מראה אלגנטי ומושלם, מדוייק ולא מבולגן.
שוקולדים מיוחדים בצורתם
שוקולדים יכולים להיות מיוחדים גם בצורה שבה הם מגיעים. כבר הזכרנו את ממתקי צפרדעי השוקולד מסדרת הארי פוטר, אך למרות שהן דמיוניות, יש בשוק מגוון צורות שוקולד לא פחות מעניינות ומגניבות. למשל, תוכלו להשיג שוקולדים בצורת ג'ויסטיק של פלייסטיישן, דיסקים של מוסיקה, כלי נגינה שונים, וכמובן – כל החיות שתוכלו לחשוב עליהן. בישראל ניתן להשיג שוקולדים בצורות של חמסה, ובעולם כולו נמכרים שוקולדים בצורות בייסבול ואלמנטים ספורטיביים נוספים, אבני חן יקרות וגבישים מינרליים, מטוסים, כלי עבודה, פסלוני אוסקר, ועוד ועוד, ללא סוף.
אחד האלמנטים החשובים ביותר בעיצוב שוקולדים הוא דווקא אריזת השוקולד. כאן החברות והשוקולטיירים מתפרעים באמת, ורבים מהם משתמשים בשירותי מעצבים נודעים כדי לעצב אריזות מהממות ביופיין ומיוחדות מאד. מעצבים מפורסמים שעיצבו אריזות שוקולד זוכות פרסי עיצוב כוללים את סילביין קונסטאנס, קארים ראשיד, ועוד.
אם אתם חובבי שוקולדים מדופלמים כמונו, המשיכו לנסות טעמי שוקולדים מיוחדים וחדשים כל הזמן. מי יודע? אולי השוקולד האהוב ביותר הבא שלכם רק מחכה להתגלות. בתיאבון!