איך להכין פנקייק יפני אוורירי? איך להכין עוגה בכוס? כל הטרנדים החמים בעולם המתוק
אינסטגרם וטיקטוק הן מקור בלתי נדלה של רעיונות מתוקים חדשים וטרנדים בתחום האפייה והבישול. אבל לא כל מה שרואים בסרטון של כמה שניות קל לשחזר בבית. אז החלטנו לבוא לעזרתכם, ולהסביר איך מכינים כמה מהמתוקים הפופולריים ביותר כיום ברשתות, באופן הקל והפשוט ביותר.
איך להכין פנקייק יפני?
הפנקייקים היפניים הפכו לפופולריים במיוחד ברחבי העולם בזכות הרשתות החברתיות, שבהן התמונות והסרטונים של פנקייקים דמויי-ענן הפכו לויראליים. אושיות אפייה ובישול ברשתות תיארו אותם כ"מנה מהאגדות" בשל המראה המושך שלהם והמרקם הרך שנמס בפה.
הפנקייק היפני, סוג של סופלה למעשה, הוא וריאציה יפנית ייחודית לפנקייק המסורתי, עם מרקם קליל ואוורירי מאד הנוצר על ידי הקצפת החלבונים שמעניקים לו את הקפיציות והגובה. ואכן, הפנקייקים היפניים הרבה יותר עבים וגבוהים מהפנקייקים המערביים המערביים. תהליך הטיגון של הפנקייקים היפניים איטי ועדין יותר. הם מבושלים על חום נמוך ובדרך כלל מכסים את המחבת כדי לשמור על הלחות והגובה כדי שהתוצאה תהיה רכה ואוורירית. לעומת פנקייקים רגילים, הפנקייקים היפניים לרוב מתוקים פחות, מה שמאפשר לשלב בהם מגוון רחב של תוספות, כמו סירופ מייפל, פירות טריים, שמנת מוקצפת, או אפילו גלידה. אז איך להכין פנקייק יפני? הנה המתכון שלנו:
פנקייק יפני קליל ואוורירי
מרכיבים:
2 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
2 כפות חלב
1/4 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
1/4 כוס קמח תופח (אם אין, אפשר להוסיף 1/4 כפית אבקת אפייה לקמח רגיל)
1/4 כפית מלח
מעט שמן לטיגון
הוראות הכנה:
מקציפים את החלמונים עם החלב ותמצית הווניל לתערובת חלקה.
מנפים את הקמח לתוך תערובת החלמונים ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם המלח. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מקפלים בעדינות ובהדרגה את הקצף לתוך תערובת החלמונים, עד שהבלילה מתאחדת אבל נותרת אוורירית.
מחממים מחבת על אש נמוכה ומורחים מעט שמן על המחבת. מניחים את הבלילה במנות קטנות בגובה על המחבת (אפשר להשתמש בטבעות מתכת כדי לשמור על גובה).
מכסים את המחבת ומבשלים את הפנקייקים במשך 5-7 דקות, עד שמתחילים להופיע בועות בצדדים והפנקייק מתחיל לתפוח.
הופכים בזהירות את הפנקייק וממשיכים לטגן מכוסה במשך 3-4 דקות נוספות.
מוציאים מן המחבת ומגישים חם עם אבקת סוכר, חמאה, סירופ מייפל או כל תוספת אחרת שאוהבים.
איך להכין עוגה בכוס?
הכנת עוגה בכוס היא הרבה יותר קלה ומהירה מזו של הפנקייק היפני, ומתאימה גם למתחילים ולחסרי נסיון שמעולם לא הכינו אף עוגה. לכן היא אהובה כל כך על צעירים, סטודנטים ובני נוער, ששמחים על האפשרות להכין לעצמם משהו מתוק בלי להזדקק לחומרים או כלים מיוחדים. זהו קינוח מהיר שמכינים בכוס בתוך דקות ספורות, בדרך כלל במיקרוגל – פתרון נהדר למי שצריך ביס מתוק מבלי להיכנס לתהליך אפייה מלא. עוגות בכוס הן אישיות, וניתנות גם להתאמה אישית בהתאם להעדפות והטעם.
עוגות בכוס עשויות ממרכיבים בסיסיים שניתן למצוא כמעט בכל בית: קמח, סוכר, אבקת אפייה, ביצה, שמן או חמאה, ונוזל כלשהו (לרוב חלב), אבל אפשר להתאים אותן גם למי שאינם צורכים ביצים, חלב או גלוטן. כיף לשחק עם הטעמים והמילויים של עוגת הכוס. אפשר להוסיף לה שוקולד, פירות, תבלינים כמו קינמון, וניל, או אפילו אגוזים.
צוות המומחים שלנו חיבר עבורכם מתכון הכי פשוט שמסביר איך להכין עוגה בכוס:
עוגה בכוס
מרכיבים:
4 כפות קמח
2 כפות סוכר
2 כפות אבקת קקאו
1/4 כפית אבקת אפייה
3 כפות חלב
2 כפות שמן
1/4 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
הוראות הכנה:
בכוס מתאימה למיקרוגל, מערבבים את כל המרכיבים היבשים.
מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב עד שאין גושים, אפשר במזלג או בעזרת מקציף חלב קטן.
מבשלים במיקרוגל בעוצמה גבוהה במשך 1-2 דקות, בודקים מדי פעם שהעוגה לא מתבשלת יותר מדי כדי למנוע התייבשות. אף אחד מאיתנו לא רוצה לאכול עוגת חנק!
מוציאים, מצננים מעט, ומגישים עם כל תוספת שרוצים.
איזה כיף, אין צורך להדליק את התנור או ללכלך הרבה כלים, לא צריך המון חומרים!
איך להכין עוגת בנטו?
עוגות בנטו גם הן עוגות קטנות ואישיות, שקיבלו את שמן בהשראת קופסאות האוכל היפניות המסורתיות – בנטו – הכוללות מנות אישיות מעוצבות בקפידה. העוגות קטנות מאוד בהשוואה לעוגות מסורתיות, בגודל שבדרך כלל מספיק לאדם אחד או שניים מקסימום. טעמיהן של עוגות הבנטו פשוטים – וניל, שוקולד, פירות, ואפילו טעמים יפניים קלאסיים כמו מאצ'ה או שומשום שחור. המיקוד הוא יותר בעיצוב ובצורת ההגשה מאשר בטעמים מורכבים או עשירים במיוחד.
עוגות הבנטו הן בעלות עיצוב פשוט ועדין. הציפויים שלהן בדרך כלל חלקים, ללא שכבות עבות של קרם או קישוטים מסובכים. הצבעים, הכיתוב או הציורים על העוגה מינימליסטיים ונקיים, לרוב כוללים מסרים אישיים כמו ברכות קטנות או איורים חמודים ועדינים.
העוגות מגיעות בתוך קופסה קטנה, בדומה לקופסאות בנטו המשמשות לארוחות יפניות. מראה ה"קוואי" (חמוד ביפנית) של עוגות הבנטו הפך אותן ללהיט ברשתות חברתיות כמו אינסטגרם.
העוגות הקטנות מושלמות כמתנה אישית לאירועים כמו ימי הולדת, הבעת תודה או לאירועים קטנים ואינטימיים. גודל העוגות והפשטות שלהן הופכים אותן לקלות להכנה גם במטבח הביתי, וניתן להכין אותן בקלות יחסית, גם ללא מיומנויות אפייה מתקדמות.
עוגת בנטו
מרכיבים:
(לעוגה בקוטר 10 ס"מ)
1/4 כוס קמח תופח
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות חמאה מומסת
1/4 כוס חלב
1/2 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
מרכיבים לקרם חמאה:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1-2 כפות חלב (אם יש צורך לדלל את הקרם)
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
בקערה מקציפים את הביצה עם הסוכר לתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את החמאה המומסת, החלב ותמצית הווניל, וממשיכים לערבב עד שהמרכיבים מתאחדים.
מנפים את הקמח ומוסיפים לקערה יחד עם קמצוץ מלח. מערבבים בעדינות עד שהבלילה חלקה וללא גושים.
משמנים תבנית קטנה בקוטר של כ-10 ס"מ, יוצקים את הבלילה ואופים כ-15-20 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי לפני שממשיכים עם הקרם.
בקערה מקציפים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קרם חלק ואוורירי. אם הקרם סמיך מדי, מוסיפים בהדרגה את החלב, כף אחרי כף, עד שמתקבל המרקם הרצוי.
חותכים את העוגה האפויה לחצי ומורחים שכבה דקה של קרם חמאה במרכז, כדי ליצור עוגת שכבות קטנה.
מכסים את כל העוגה מכל צדדיה בשכבת קרם עדינה וחלקה.
בעזרת שקית זילוף, אפשר לכתוב ברכה קטנה או ליצור עיטור עדין על גבי העוגה. אפשר להוסיף פרחים קטנים עשויים קרם חמאה או קישוטים פשוטים לפי בחירתכם.
מניחים את העוגה בקופסת קרטון קטנה ומגישים.
טיפים:
ניתן להוסיף מעט קקאו לעוגת שוקולד או אבקת מאצ'ה לעוגה יפנית.
לעיצוב עדין ואסתטי, השתמשו בצבעי מאכל טבעיים לעיטור הקרם.
ניתן לעצב באופן אלגנטי ועדין גם את קופסת הקרטון, לעטוף אותה בזהירות כמתנה ולקשט בסרטים או מדבקות.
בתיאבון!