מתכון עוגת מוס שוקולד חגיגית ללא גלוטן
מחפשים עוגה שוקולדית חגיגית וטעימה שכל האורחים יתעלפו כשיראו אותה, ועוד יותר כשיטעמו אותה?
יש לנו עוגה מנצחת בשבילכם, המשלבת את מוצרי גולון (Gullon) המעולים הטעימים שלנו, שהם ללא גלוטן.
המתכון נוצר על ידי בלוגרית האוכל הפופולרית דורית מנו-טל אור, מהבלוג הידוע סוויט דוּלי – Sweet Dooly.
העוגה מבוססת על שוקולד היידי במוס מוקצף שלצידו העוגיות מצופות השוקולד של סדרת גולון O2.
זהו שילוב מנצח ומענג שאי אפשר לעמוד בפניו. תוכלו לרכוש את המוצרים לעוגה בכל
סניפי חנויות הממתקים של טסה, וכן מוצרי אפייה ומגוון מוצרי מזון ללא גלוטן נוספים.
מתכון עוגת מוס שוקולד ללא גלוטן, יפה וחגיגית, מושלמת לאירוח
הטיפ של סוויט דולי:
העוגה מורכבת מעוגיות, מוס שוקולד וקצפת. נשתמש בשתי חבילות עוגיות.
בשכבה הראשונה עוגיות מרוסקות מהחבילה הראשונה, ובחבילה השנייה נשתמש כעיטור סביב העוגה.
את המוס נכין מ-2 קופסאות שמנת מתוקה וכוס נוספת של שמנת.
הקצפת שמעטרת את העוגה מלמעלה מורכבת מ-1 חב' שמנת מתוקה וכוס נוספת – יתרת השמנת המתוקה.
לעיטור נוסף נשתמש בכדורי שוקולד קטנטנים.
מה צריך בשביל להכין את העוגה?
תבנית לעוגה 22"
2 חב' עוגיות מצופות שוקולד O2 Gullon
50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
4 קופסאות שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד HEIDI – צימוקים ואגוזים
100 גר' שוקולד HEIDI – מריר
5 כפיות סוכר
איך מכינים עוגת מוס שוקולד חגיגית?
ראשית מכינים את המוס:
בסיר קטן מבשלים על אש קטנה 2 קופסאות שמנת מתוקה עם כל השוקולדים.
מערבבים עד שהשוקולדים נמסים. לא להרתיח, אלא רק להגיע לתערובת אחידה.
אפשר לחמם את השמנת והשוקולדים גם במיקרוגל, בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת אחידה.
לצנן את התערובת במקרר במשך לפחות 4 שעות.
הצימוקים והאגוזים יישארו שלמים ויוסיפו טעם מופלא למוס.
מכינים את תחתית העוגה:
מרסקים חבילה אחת של העוגיות במעבד מזון או בתוך שקית ניילון בעזרת פטיש שניצלים.
מוסיפים את החמאה לפירורי העוגיות ומערבבים היטב.
מרפדים את תחתית התבנית ומעט את צידיה בתערובת. לשטח היטב עם הידיים!
מסדרים את חבילת העוגיות השנייה סביב היקף התבנית.
מרכיבים את העוגה:
מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד, מעבירים למיקסר ומקציפים, תוך הוספה
בהדרגה של כוס נוספת של שמנת מתוקה עד לקבלת מוס.
את המוס המוכן מעבירים לתבנית מעל תחתית העוגיות.
יש להעביר את המוס כף-אחר-כף בזהירות, ולמלא היטב את כל התבנית בין העוגיות שעומדות מסביב.
מעבירים את התבנית לקירור עד להכנת הקצפת.
מקציפים שמנת מתוקה נוספת עם כוס השמנת שנותרה מהקופסה הקודמת, יחד עם הסוכר.
להקציף עד לקבלת קצפת יציבה, להוציא את התבנית מהמקרר ומשטחים את הקצפת על פני המוס.
אין צורך בצנטרים, זה מיותר. הקצפת עושה את עבודת הרושם גם ככה.
יש לקרר את העוגה לפחות למשך 5-6 שעות לפני ההגשה כדי שכל המרקמים יתמצקו.
כשפורסים את העוגה טעמי המוס מתערבבים עם העוגיות ועם הקצפת, ואי אפשר להפסיק לאכול אותה!
בתיאבון!